facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Laat je stem horen voor een betere kinderopvangtoeslag!

mei 01, 2024

Goed nieuws voor gezinnen in de gemeente Venray: de kinderopvangtoeslag wordt volgend jaar geleidelijk verhoogd.

Dit geldt waarschijnlijk voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen tussen ongeveer € 29.400 en € 159.200. Vanaf vandaag krijgt iedereen de gelegenheid om suggesties te doen ter verbetering van wet- en regelgeving die momenteel in voorbereiding is. De verhoging zal de betaalbaarheid van kinderopvang voor middeninkomens toegankelijker maken, de werkgelegenheid stimuleren en meer financiële zekerheid bieden.

Met het ontwerpbesluit beoogt de minister de toeslagpercentages, maximum uurprijzen en toetsingsinkomens van de kinderopvangtoeslag voor 2025 aan te passen. Het definitieve besluit wordt naar verwachting uiterlijk in oktober gepubliceerd, zodat de Dienst Toeslagen voldoende tijd heeft om de benodigde aanpassingen in de systemen door te voeren.

Wil jij ook je stem laten horen over deze belangrijke onderwerpen? Tot en met 6 mei 2024 kunnen belangstellenden reageren. Jouw input kan het verschil maken voor duizenden gezinnen in Nederland. Wees dus niet terughoudend en laat je stem horen!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Rijksoverheid
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws