facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Appartementencomplex op locatie oude postkantoor wordt gebouwd

mei 01, 2024

De Raad van State heeft woensdagmiddag bepaald dat op de plaats van het oude postkantoor in Venray een complex met 24 appartementen mag verrijzen.

De eigenaar van “De Stad” en zijn compagnon vrezen dat het appartementencomplex de lichtinval van zijn horecagelegenheid met terras zal verslechteren. Ook zijn zij bang dat toekomstige bewoners van de appartementen gaan klagen over geluidsoverlast. Ook betogen zij dat het bestemmingsplan niet voldoet aan het gemeentelijke beleid in het Omgevingsprogramma Wonen. Daarover voeren zij aan dat daarin staat dat er vooral behoefte is aan goedkopere en middeldure woningen, terwijl de beoogde appartementen binnen het middeldure en dure segment vallen. Het argument dat er in de huidige markt overal vraag naar is, is volgens hen geen goede redenering. Verder lijkt het erop dat voor duurdere woningen is gekozen, omdat het plan anders financieel niet haalbaar is.

De eigenares van de naastgelegen bloemenwinkel September vreest dat haar winkel door het nieuwe appartementencomplex vanuit de Grotestraat minder zichtbaar wordt en dat de bezorging van verse producten in haar zaak door toenemende verkeersdrukte zal worden gehinderd. Over het betoog of balkons buiten het bouwvlak mogen worden gebouwd, overweegt de Raad  dat de balkons geen ondergeschikte bouwdelen zijn in de zin van dat artikel. Dat betekent dat eventuele balkons binnen het bouwvlak moeten worden gebouwd.

Zij zijn beiden tegen het bestemmingsplan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Bestuursrechter RVS
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws